Teinien palsta

9.03.2004

Yleistäjät

Kaikki yleistykset on ihan perseestä. Yleistäjät on ihan tyhmiä teini pellejä ketkä ei osaa ajatella omilla aivoilla.

Yleisavain

5 Comments:

 • At 16. syyskuuta 2004 klo 21.36, Anonymous Nimetön said…

  sanoo joku joka juuri yleisti itse... ja oikeesti kansalaiset, mitähän tekin ajattelette kun tällaisille sivuille kirjottelette :) onneks melkei kaikki on (toivon mukaan) läpällä heitettyä :D oli pakko kommentoida johonkin, kun kerrain eksyin tällekkin saitille

   
 • At 16. syyskuuta 2004 klo 21.48, Anonymous Nimetön said…

  Yleistäminen on ihmisen ajattelutoiminnalle välttämätöntä, sillä aivokapasiteettimme ei riitä käsittelemään kaikkia yksittäistapauksia erillisinä asioina. Toisaalta, on välttämätöntä pystyä antamaan asioille yleisiä nimiä ja assosioimaan niiden yksittäisiä ilmentymiä tähän yleiseen käsitteeseen.

   
 • At 17. syyskuuta 2004 klo 12.21, Anonymous Nimetön said…

  Enpä jaksanut minäkään tehdä omaa tunnusta tämän yhden kerran takia. Sama vika kun edellisellä, pakko kirjottaa jotain kun kerrankin eksyin tällä sivulle ja huomasin jotain fiksua kirjotusta muun roskan seasta.

  "Yleistäminen on ihmisen ajattelutoiminnalle välttämätöntä, sillä aivokapasiteettimme ei riitä käsittelemään kaikkia yksittäistapauksia erillisinä asioina. Toisaalta, on välttämätöntä pystyä antamaan asioille yleisiä nimiä ja assosioimaan niiden yksittäisiä ilmentymiä tähän yleiseen käsitteeseen."

  Väittäisin että yleistäminen ei johdu varsinaisesti aivokapasiteetin vähyydestä, vaan yleensäkkin ihmisille luonteenomaisesta tavasta tehdä johtopäätöksiä perustuen aikaisempiin kokemuksiin.

  En ota esimerkkinä rotuasioita, vaan otetaan joku neutraalimpi ja arkisempi, vaikkapa herkkusienipitsat: Jos henkilö maistaa herkkusienipitsaa ensimmäistä kertaa ja se maistuu pahalle, hän toteaa että ei pidä herkkusienipitsoista. Hän siis yleistää mielipiteensä herkkusienipitsoista yhden ainoan kokemuksen perusteella.

  Mitä enemmän meille kerääntyy kokemuksia tietyistä asioista, sitä vähemmän meillä on tarvetta yleistämiseen, huomaamme myös yksittäistapaukset ja mielikuvamme asiasta lähenee totuutta. Ihminen tekee siinnä vaiheessa virheen, jos hän antaa vähien kokemusten synnyttämän negatiivisen yleistyksen olla esteenä asiaan tutustumiseen jatkossa (esim herkkusienipitsoihin)..

  -Ei ikinä enään

   
 • At 18. syyskuuta 2004 klo 19.27, Blogger pepes special said…

  HJÖÖÖ?mitä tarkottaa yleistys?Rainer Nyman 46v.

   
 • At 21. kesäkuuta 2011 klo 15.51, Anonymous janzku97 said…

  Mitä sä Rainer Nyman teet TEINIEN palstalla????????!??! Ooxa joku pedofiili?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Mä käsken mun mutsin soittaa poliisit!!!!!!!!!!!111

   

Lähetä kommentti

<< Home